29 Ekim Bayram'ında basın akreditasyon duyurusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerini takip etmek isteyen basın mensupları için İletişim Başkanlığımızca akreditasyon işlemi uygulanacaktır.

 2. AKREDİTASYON

Söz konusu etkinlikleri takip etmek isteyen basın mensuplarının, 27 Ekim 2020 Salı günü saat 18.00’e kadar http://akreditasyon.iletisim.gov.tr internet adresi üzerinden, talep edilen belgeleri de sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları, naklen yayın araçlarında görevli personelin ise basın mensubu gibi sisteme kaydolarak akreditasyon yaptırması gerekmektedir.

a)Yerli Basın Mensupları;

Basın kartı olmayan gazetecilerin görevli oldukları kurumdan temin edecekleri görevlendirme yazılarını (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) sisteme yüklemeleri önem arz etmektedir.

Göreve bağlı basın kartı taşıyan gazetecilerden herhangi bir belge istenmemektedir. (Not: Sürekli Basın Kartı ve Serbest Basın Kartı sahiplerinin ise etkinlikleri hangi kurum adına takip edeceklerini başvuru sayfasında yer alan “Açıklamalar” alanına yazmaları ve kurumlarından alacakları görevlendirme yazılarını sisteme yüklemeleri gerekmektedir.)

b) Ülkemizde Yerleşik Uluslararası Basın Mensupları;

Sisteme herhangi bir belge yüklemeyecek, daimi akreditasyon başvurusunda kullandıkları e-posta adresleri ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayacaklardır.

Daimi akreditasyon başvurularında kullandıkları e-posta adresinden farklı bir e-posta adresi ile yapılan başvurular Değerlendirmeye alınmayacaktır. E-posta adresini hatırlamayan basın mensupları daimiakreditasyon@iletisim.gov.tr e-posta adresinden bilgi alabilirler.

basın iletişim akriditasyon