Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Samsun’un Çarşamba ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda kubar esrar ve kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı.
 
Alınan bilgiye göre, Çarşamba İlçesi Yenikaracalı Mahallesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında; yasa dışı kenevir ekimi yaptığı ve satmak için kubar esrar maddesi bulundurduğu duyumu alınması üzerine, Çarşamba Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama kararına istinaden şüpheliye ait ev ve eklentilerinde yapılan arama neticesinde 510 gr kubar esrar maddesi, 11 adet kök kenevir bitkisi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, ve 9 adet 9 mm çapında tabanca fişeği ele geçirildi.
 
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine malzemelere el konulmuş ve 1 şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup,  adli işlemleri devam etmektedir.
 
Öte yandan kablo hırsızlığı yaptıkları belirlenen 5 kişi yakalandı.
 
Çarşamba İlçesi Ulupınar Mahallesinde, Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında Türk Telekom’a ait ana iletişim kablosu 500 metre ile çevre illerden kesilerek çalınan kabloların yakılması ile ilgili 5 şahıs suçüstü yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili 250 kg bakır tel ele geçirilmiştir. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine tahkikata başlanmış olup adli işlemler devam etmektedir.
 

samsun çarşamba kenevir jandarma