Öğretmenler kurulu hakkında yeni gelişme...!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında öğretmenlerin okul işlerini görüşecekleri öğretmenler kurulu toplantısının video konferans yoluyla yapılması kararlaştırıldı.

Salgının tekrardan yayılmaması için önemli adımlar atan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir karar daha yayınladı.
Bakanlığın mevzuat sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce koordine edilen 05.06.2020 tarih ve E.7528000 sayılı "2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Yılsonu İşlemleri ile Tereddüte Düşülen Hususlar" konulu yazıda, Covid-19 Salgını sürecinde eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin önemli bir kısmının il dışına çıkmış oldukları ve toplantıların okulda görevli öğretmenlerin genel katılımıyla yapılamayacağı değerlendirildiğinden MEB Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliği ile MEB Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi hükümlerine göre yapılması gereken "Öğretmenler Kurulu" nun VİDEO KONFERANS YOLUYLA ve MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI SAATLERİNDEN SONRA PLANLANARAK YAPILMASI, DİĞER KURUL VE ZÜMRE TOPLANTILARININ İSE YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDAKİ ZÜMRELERLE BİRLEŞTİRİLEREK YAPILMASI uygun görülmüştür.

"Okul Birinciliği" ile "Disiplin Cezası Almış Öğrencilerin Durumları" eğitim kurumunda görevli öğretmenlerce görüşülüp kararlaştırılması gereken hususlardır. Bu nedenle bu tür konuların görüşüleceği toplantıya geçerli mazereti olanlar hariç eğitim kurumunda görevli tüm öğretmenlerin katılması önem arz etmektedir. Bu durum dikkate alınarak video konferans yolu tercih edilmiştir.

Geçerli mazereti olanlar hariç eğitim kurumunda görevli öğretmenlerin katılım sağlayacak şekilde kurumlarında bulunması durumunda; "Haziran 2020 Mesleki Çalışma Programı" kapsamında belirlenen tarih ve saatte yapılacak olan "Öğretmenler Kurulu" nda "Okul Birinciliği" ile "Disiplin Cezası Almış Öğrencilerin Durumları" da gündeme alınıp görüşülerek karara bağlanabilir." ifadelerine yer verildi.
 
 

milli eğitim mevzuat öğretmenler kurulu öğretmen okul müfredat